Desiatky divákov dnes v centre mesta sledovali Živý Betlehem

17.12.2010 Prešov

Prešov 16. decembra (TASR) – Desiatky Prešovčanov dnes podvečer pri Konkadedrále sv. Mikuláša sledovali hudobno-divadelné predstavenie o narodení Božieho syna.
Jednu z najvýznamnejších udalostí kresťanskej histórie im priblížili amatérski herci z Rímskokatolíckej farnosti v Nižnej Šebastovej spolu so študentmi Gymnázia sv. Moniky v Prešove programom Živý Betlehem.
\"Vianoce sú sviatky pokoja, radosti, lásky a práve jeden z dôvodov na tejto zemeguli, kedy sa môžeme tešiť, je to, že prišiel Ježiš Kristus a práve cez neho, cez túto vieru môžeme inak vnímať svoj život a život iných ľudí, \" povedal pre TASR správca farnosti Peter Gombita.
Zároveň pripomenul, že v týchto dňoch sa končí aj Rok boja proti chudobe a preto sa nesmierne teší z toho, že na príprave programu sa okrem študentov a farníkov podieľali aj bezdomovci. Okrem nich na realizácii predstavenia spolupracuje aj združenie Oáza-nádej pre nový život, ktoré zabezpečilo živé zvieratá.
Farníci z Nižnej Šebastovej sú podobnými aktivitami známi už niekoľko rokov. Ich Živú krížovú cestu si tento rok na Veľký piatok prišli v Prešove pozrieť tisíce divákov. Betlehem v meste hrali po prvýkrát a predstavilo sa v ňom vyše 40 účinkujúcich vrátane hercov a členov speváckeho zboru.
\"Našim cieľom je priblížiť takouto formou príchod Mesiáša na tento svet. Diváci môžu vidieť príchod Jozefa a Márie do Betlehema a samozrejme klaňanie sa pastierov i troch kráľov, tak ako sa to píše v evanjeliách, \" povedala organizátorka Miroslava Martonová. Dodala, že predstavenie v Prešove ešte pred Štedrým dňom zopakujú a keďže zachovávajú tradície, počas Vianoc budú v Nižnej Šebastovej chodiť po domoch, spievať koledy a oznamovať narodenie Ježiša.
 

Vyberte región

mark